Nejchutnější soutěžní guláš uvařil Jan Smejkal z Petrávče

IMG 20190216_160128V pivnici "Lipnice" na Sokolovské ulici se v sobotu 16. února uskutečnil I. ročník soutěže "O nejlepší guláš". Hlavními pořadateli této společenské akce se stali hostinská Lenka Marková a Stanislav Dočkal, oba z Velkého Meziříčí. Zúčastnilo se celkem jedenáct amatérských kuchařů a kuchařek, a to nejenom z Velmezu, nýbrž také z jiných obcí, např. z Jívoví apod.

Ti doma uvařili dohromady jedenáct veleporcí, přičemž jako základní surovinu zvolili celkem devětkrát maso hovězí - avšak dva odvážlivci dali kupodivu přednost vepřovému. Z nich ale jeden skončil poněkud překvapivě na druhém místě; což znamená, že musel vařit opravdu velevýborně! Žádná zvěřina-divočina se mezi přinesenými vzorky oproti všemu očekávání nakonec neobjevila.
Jednotlivé výtvory ochutnávala a hodnotila porota vedená profi kuchařem z hotelu Jelínkova vila/Malostránský pivovar. V této pětičlenné posuzovací komisi zasedli Milan Hotárek (předseda), Lenka Melicharová, Jiří Chejn, Jindřich Hubl a Zdeněk Kadlík. Jim patří poděkování a uznání za odborné a spravedlivé hodnocení. Z jedenáctky soutěžících se nejlépe vedlo těmto šťastlivcům: 1.místo Jan Smejkal Petráveč - hovězí guláš (jde o nejznámějšího a zároveň i nejhlasitějšího místního fanouška kopané - a také úspěšného matadora mariášových a šachových turnajů), 2. místo Jaromír Kučera, Vel. Meziříčí - vepřový guláš (!), 3.místo František Krejčí VM - hovězí guláš, 4.místo Stanislav Dočkal VM - hovězí guláš. Všichni zapojení dostali pěkné věcné ceny od sponzorů, především pak praktické dřevěné výrobky pro domácnost z truhlářské firmy "Doména" Dočkal & Dohnal. Nejúspěšnější borci obdrželi také kovové poháry a diplomy.
Po vyhlášení výsledků mohli uvařené kulinářské dobroty konzumovat také ostatní hosté přítomní v provozovně, a to grátis. Tento společenský podnik se opravdu velmi vydařil a líbil se; proto snad nashledanou s guláši zase za rok!

- vp -

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.