Ekocentrum Chaloupky Vás zve na workshop o mulčování půdy

tulip-683989 960_720Máte obavy ze suchého léta? Mulčujte!

Velké Meziříčí (hu) – Horké a suché léto je už takřka jistotou. Spodní vodu doplnit nedokážeme, to musíme opravdu nechat na „tom nahoře". Ale minimalizovat vysychání horní vrstvy půdy, to můžeme docela snadno. A ještě k tomu potlačíme růst plevele a v případě, že použijeme ten správný způsob, podpoříme i přítomnost půdních živočichů na našem pozemku a tím zdravou půdu vůbec. A to vše bez chemie a levně. Tou zázračnou metodou je mulčování.

Mulčovat se dá mnoha způsoby a materiály. Každý z nich má však své výhody i pravidla, kdy který použít. Tento způsob je běžný a zažitý v přírodních zahradách, ale není to podmínkou. Mulčovat se dá skutečně v každé zahradě.
Kdo se v pátek 5. dubna v 15.35 vydá do ekocentra Chaloupky Velké Meziříčí na Ostrůvku 2, dozví se o mulčování úplně vše. Workshopem, který Chaloupky pořádají za podpory Velkého Meziříčí, Kraje Vysočina, Ministerstva životního prostředí a Státního fondu životního prostředí, nás provede Tomáš Svoboda, specialista na přírodní zahrady. Bližší informace najdou zájemci na www.chaloupky.cz.

pdfPozvánka

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.