Pražský veletrh Wine Prague lákal nejen na víno

IMG 1008kopVe dnech 28. až 30. května se v pražských Letňanech na výstavišti PVA EXPO konal už 5. ročník mezinárodního veletrhu Wine Prague. Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) se také zúčastnil. Poskytoval informace k dotacím pro vinaře a zároveň nabízel ochutnávku a prodejní prezentaci výrobků oceněných značkou Regionální potravina.

Veletrh Wine Prague je prestižní vinařská událost, na kterou míří většina profesionálů z oboru i příznivců vín. Loňského ročníku se zúčastnilo 272 vystavovatelů z České republiky i zahraničí. Návštěvníci chodí pochopitelně především kvůli vínům, ale protože i k nim je zapotřebí něco zakousnout, ochutnávka kvalitních výrobků s puncem Regionální potravina přijde vhod. Tato značka navíc letos slaví své první kulatiny. Deset let trvání si určitě zaslouží přípitek.

Značku Regionální potravina získávají nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích. Ocenění se udílí na čtyři roky a je určeno pouze pro malé a střední firmy do 250 zaměstnanců, často se jedná o rodinné firmy. Regionální potravina je projekt Ministerstva zemědělství ČR, značku administruje platební agentura SZIF. Soutěž je právě nyní v plném proudu.
Kteří výrobci se prezentovali ve společné expozici SZIF a Regionální potravina?

Výrobci

Výrobky

Tilapia, s.r.o.

rybí výrobky

Jankar Profi, s.r.o

medovina

Magdaléna Válková

mošt

AGRO-LA, spol. s.r.o

jogurty, zákys

Hukvaldská pekárna, s.r.o.

pečivo

Ing. Josef Elis - pekařství, cukrářství

pečivo

REGENT PLUS Žlutice, s.r.o

sušené ovoce

Biogas Bohemia, spol. s.r.o

olej

Jan Kakos

marmelády

MAUZ - výroba, s.r.o

paštiky, klobásy

Eva Parásková

sušenky, perníky

Corax Trading, s.r.o

jerky

 

Vladimíra Nováková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.