Ostraha už letos chytila dvaadvacet pytláků

fisherman-918951 1920Ostraha Povodí Moravy kontroluje dodržování zákazu vstupu do ochranného pásma vodárenských nádrží a odhaluje pytláky.

"Letos tak na přehradách Vír, Mostiště a Slušovice zajistila na 22 pytláků, kteří v ochranném pásmu lovili převážně dravé ryby, jako štiky, okouny a candáty," sdělila tisková mluvčí Povodí Moravy Gabriela Tomíčková s tím, že porušení ustanovení zákona o vodách s pytláky řešil vodoprávní úřad, který jim vyměřil pokuty.

„Smutným faktem je, že pytláci zabíjejí ryby, které nedorostly ani do 30 cm. Navíc pytlačením výrazně poškozují účelovou rybí obsádku, která má vliv na kvalitu vody ve vodárenské nádrži," sdělil generální ředitel státního podniku Povodí Moravy Jan Hodovský.

Kontroly probíhají nepravidelně a nejsou časově omezené. Kromě vodárenských nádrží ostraha kontroluje také vybrané rybochovné objekty, kde dochází k pytláctví a poškozování majetku podniku. Při všech kontrolách spolupracuje Povodí Moravy s Policií ČR nebo místně příslušnou Městskou policií.

-red-

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.