Děti zatím MHD zdarma mít nebudou

MHD detiMěstská hromadná doprava ve Velkém Meziříčí pro děti zatím zdarma nebude.


Senioři jezdí zdarma v autobusech městské hromadné dopravy již od začátku roku 2015. Město připravovalo od příštího roku stejnou službu i pro děti, které MHD nejčastěji využívají při cestě do a ze školy. „Bohužel, budeme to asi muset o rok odložit," říká starosta Radovan Necid a vysvětluje: „Má to svoje souvislosti. Kraj Vysočina totiž připravuje celkovou změnu v dopravní obslužnosti." Změní se vedení autobusové i vlakové dopravy. „Podle krajské dopravy potom bude muset i město přeskládat celou MHD, v podstatě postavit ji znovu tak, aby navazovala na krajské spoje," upřesňuje vedoucí odboru dopravy městského úřadu Jiří Pospíchal.
Zájem o MHD zdarma ze strany seniorů zatím není příliš velký. „Bylo vydáno asi dvě stě karet," informuje Pospíchal. Podle něj však lze v případě dětí očekávat zájem podstatně vyšší, a to právě v případě školních autobusů.
Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.