Rýsuje se spolupráce Horáckého divadla s Jupiter clubem

IMG 1236Probrat možnosti spolupráce v kulturní oblasti včera přijeli do Velkého Meziříčí zástupci Kraje Vysočina a Horáckého divadla. Rýsují se konkrétní akce pro Jupiter club.


Radní Marie Kružíková spolu s vedoucím odboru kultury a památkové péče KrÚ Ladislavem Seidlem a s nimi nový ředitel Horáckého divadla v Jihlavě Ondrej Remiáš se na radnici setkali s vedením města. Poté se vypravili i do Jupiter clubu, aby si prohlédli jeho zrekonstruované prostory a seznámili se s možnostmi, které nabízí.

„Postupně objíždíme všechna významnější města Kraje Vysočina, abychom se za prvé představili, neboť já jsem ve funkci sotva rok a ředitel Horáckého divadla ani ne půl roku, a také chceme mít zpětnou vazbu z různých míst kraje, možnost říct si s lidmi, kteří kulturu v kraji tvoří, co můžeme nabídnout, co kdo očekává, kde je možné navázat spolupráci," uvedl Ladislav Seidl. Ředitel Horáckého divadla se dohodl s ředitelem Jupiter clubu Milanem Dufkem na schůzce k odborné debatě o konkrétní spolupráci. „Ondrej Remiáš informoval, že chtějí víc rozhýbat menší scénu a dělat s ní zájezdní představení. Mohli by tedy přijet i do Velkého Meziříčí. Já jsem mu zase nabídl v rámci divadla malé formy možnost zapojit se a vystoupit na našem filozofickém festivalu. Akce a improvizace – na tom jsme se shodli. Možnosti v Jupiter clubu ředitele Remiáše zaujaly," shrnul a zhodnotil Milan Dufek.
Ředitel Remiáš přitom připomněl, že i z Velkého Meziříčí má HD Jihlava spoustu předplatitelů, kteří jeho divadelní představení navštěvují pravidelně. „Horácké divadlo, to je specifikum v rámci celé České republiky, neboť mimojihlavští diváci tvoří skoro tři čtvrtiny všech. Máme dokonce vlastní autobusy, jimiž je svážíme na představení," popsal Remiáš.

„Pro naši činnost je například zajímavá i informace, že divadlo hodlá aktivizovat půjčovnu kostýmů," dodal ještě M. Dufek.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.