Křižovatku u Oslavice zpřehlední nové značky

IMG 1521Zvýšit bezpečnost křižovatky u Oslavice by měla opatření, která Kraj Vysočina připravuje na jaro příštího roku.


Křižovatka na obchvatu Oslavice (silnice II/360) s odbočkou na Třebíčskou ulici ve Velkém Meziříčí a do obce Oslavice je místem poměrně častých dopravních nehod. Je na horizontu a pro některé řidiče je tak nepřehledná. Říká se jí „na Sněžce". Situace si již delší dobu žádá nějaké kroky pro zvýšení bezpečnosti provozu v tomto místě.

Akce se chopilo město Velké Meziříčí. „Dohodli jsme se se starostou Oslavice, že je potřeba jednat. Naše město zadalo a zaplatilo studii úprav křižovatky," informuje starosta Radovan Necid.

Kraj Vysočina na studii města udělal expertní posudek. „Z něj vyplynulo, že by měla proběhnout bezpečnostní inspekce křižovatky," vysvětlil vedoucí odboru dopravy Jiří Pospíchal.

Nicméně už teď je jisté, že se bude v křižovatce řešit nové dopravní značení. „Nové dopravní značení v křižovatce bude doplněno, možná i včetně tzv. balisetů. Dojde k tomu na jaře příštího roku, jakmile to dovolí klimatické podmínky," sdělila za Kraj Vysočina tisková mluvčí Jitka Svatošová s tím, že žádné dopravní značení však nemůže suplovat zodpovědnost řidiče, který je povinen dodržovat pravidla silničního provozu.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.