Z grantu jde na kulturu padesát tisíc korun. Dalších dvě stě padesát je připraveno

podporaJedenapadesát tisíc korun dostanou organizátoři kulturních akcí ve Velkém Meziříčí z grantu města na podporu kultury a dalšího čtvrt milionu je připraveno k rozdělení.

Do první výzvy grantového systému na podporu kultury města Velké Meziříčí pro rok 2015 se přihlásili tři zájemci a všichni uspěli. Mateřská škola Velké Meziříčí obdrží 5.000 korun na projekt Zpíváme pro radost, Farnímu sboru České církve evangelické radní schválili 6.000 korun na Koncert amerických spirituálů a pořadatelé Fajtfestu dostanou z grantu 40.000 korun.

Organizátoři kulturních akcí ve městě, kteří se do první grantové výzvy nestihli nebo nemohli přihlásit, mají šanci nyní. Město vyhlašuje novou, tentokrát průběžnou výzvu k předkládání projektů na rok 2015. K rozdělení je připraveno 249.000 korun, přičemž podpora může tvořit maximálně polovinu uznatelných nákladů.

Martina Strnadová

Grantový systém podpory kultury

Rada města schválila na svém zasedání 20. května další, tentokrát průběžnou výzvu k předkládání projektů na rok 2015 „Grantového systému na podporu kultury města Velkého Meziříčí", který vychází ze zásad schválených zastupitelstvem města dne 16. září 2014. Cílem výzvy je podpora stávajících a vznik nových aktivit subjektů působících v oblasti kultury a to ve třech oblastech:

Oblast A) Pořádání tradičních i nových kulturních akcí zvyšujících zájem obyvatel a návštěvníků města o kulturní dění a kulturní dědictví.

Oblast B) Pořádání vzdělávacích akcí zvyšujících kulturní kompetence (probouzení zájmů, poskytování znalostí, rozvíjení schopností a dovedností potřebných k aktivní účasti na kulturních aktivitách) dětí, mládeže a dospělých.

Oblast C) Tvorba a prezentace literárních či audiovizuálních děl vztahujících se k historii a kultuře města.

Celkové finanční prostředky určené k rozdělení jsou ve výši 249 tis. Kč, kde podpora může tvořit maximálně 50 % uznatelných nákladů.

Pokud máte zájem se do systému zapojit, podívejte se na webové stránky města (O městě – Dotační programy – Dotace poskytované městem), kde jsou vyvěšeny podrobné informace o této výzvě. Pokud Vám nebude něco jasné, kontaktujte ing. Pavla Stupku, vedoucího odboru školství a kultury, tel. 566 781 039, mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

Vzhledem k tomu, že se jedná o průběžnou výzvu, žádosti budou vyřizovány až do vyčerpání schválených prostředků s tím, že aktivita musí být realizována nejpozději do konce roku 2015.

-měú-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.