Sportovci s hendikepem dostali od muzikantů 110 tisíc korun

muzikanti-01Sto deset tisíc čtyři sta korun vynesla charitativní akce Muzikanti dětem. Výtěžek z charitativní akce tentokrát dostali sportovci z Tělovýchovné jednoty Dětského střediska v Březejci.

Devátý ročník charitativní akce Muzikanti dětem nabídl vystoupení hostů i domácích kapel. Během sobotního odpoledne 23. května se na pódiu vystřídaly skupiny Voxel, orchestr a sbor základní umělecké školy, který patří mezi osvědčené účinkující, Crazy Team, UDG, muzikálové vystoupení Mamma Mia, My Sami, Find Your Destiny a China Blue. Jejich koncert si lidé užili, i když většinu času po deštníky. Nicméně počasí je v účasti ani štědrosti příliš neovlivnilo a pořadatelé díky nim mohli předat březejckým sportovcům sto deset tisíc korun. „Letos nám počasí nepřálo extrémně, ale i přes to přišlo hodně lidí a za organizátory mohu říct, že jsme s částkou spokojeni," sdělil za pořadatele akce Radovan Hajný. Její výše je podle něj bez ohledu na počasí poměrně stabilní, stejně jako okruh sponzorů. „Máme stálé partnery, kterých si velmi vážíme, a jsme rádi za každého nového," zhodnotil Hajný s tím, že i publikum má o této již tradiční akci povědomí, ví, o čem to je. Pořadatelé se je snaží přitáhnout na známá jména. S těmi to není úplně jednoduché. Mnohé kapely totiž charitu vůbec nedělají, jiné ano, ale úplně zadarmo většinou také nezahrají. Šanci dostávají i začínající velkomeziříčské skupiny. „Jsme za ně rádi a třeba zrovna letos jsme byli jejich úrovní mile překvapeni," dodal Hajný.

muzikanti-02Spokojeni s výsledkem charitativního dne byli i Březejčtí, kteří vyjádřili pořadatelům svůj obdiv. „Tak vysoká částka nám vyrazila dech, nečekali jsme ji," zhodnotila předsedkyně TJ DS Březejc Monika Doskočilová a podotkla, že během charitativního dne nejčastěji opakovala slovo „děkujeme", a to dárcům, podporovatelům i pořadatelům. Za vybrané peníze získá Lukáš Bronček, který je spastik, nové kolo za třicet až čtyřicet tisíc korun pro silniční závody. „Jsem šťastnej, závodní kolo jsem si přál od osmnácti let," reagoval na zprávu třicetiletý Lukáš, který díky tomu bude mít šanci vyrovnat se soupeřům. Dosud totiž jezdil silniční závody na horském kole.

Peníze zbydou i na pomůcku pro všechny členy tělovýchovné jednoty, kterou bude buď posilovací venkovní stroj, nebo rehabilitační koloběžka. Sport je totiž pro mnohé z březejckých dětí jejich motivací do života. „Mnozí z nich mají tělesné i mentální postižení a sport jim pomáhá začlenit se do kolektivu. Mají se čím zabývat, co dokázat, mají svůj cíl," uzavírá Monika Doskočilová.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.