Chystá se oprava silnice mezi Velkým Meziříčím a Tasovem

20160202 155826Ideálně na přelomu letošního května a června by mohla začít avizovaná oprava silnice II/392 Velké Meziříčí – Tasov. Dvouletý projekt řeší rekonstrukci silnice v intravilánu města Velké Meziříčí a rekonstrukci silnice až do Tasova.

„Práce na opravách silnice budou rozděleny do dvou let. V letošním roce zahájíme práce na úseku Velké Meziříčí – Petráveč s tím, že Velké Meziříčí stihne opravit kanalizaci. V dalším roce bude opraven úsek Petráveč – Tasov," informoval náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy Libor Joukl. O opravě zhruba sedmikilometrového úseku rozhodla veřejnost svým hlasováním v anketě Váš názor.

V rámci první části prací budou v intravilánu Velkého Meziříčí v úseku od Kauflandu směrem z města provedeny na náklady města úpravy chodníků, parkovacích stání a zahájení příprav na vybudování nové cyklotrasy. Svazek vodovodů a kanalizací Žďársko využije oprav k rekonstrukci vodovodu a kanalizace.

V roce 2017 naváže Kraj Vysočina na letošní etapu druhým úsekem Petráveč – Tasov bez průtahu Dolních Heřmanic, kde už v minulosti byla oprava povrchu provedena. „V této trase dozná větších úprav úsek před obcí Petráveč ve směru Velké Meziříčí – Tasov. Silnice je tady tvořena vysokým násypem, vozovka není v těchto místech ideálně odvodněná, proto budou doplněny horské vpusti, bude provedeno rozšíření nezpevněné krajnice a osazení silničního svodidla," uvedl Libor Joukl.

V minulosti Kraj Vysočina opravil připojení II/392 okružní křižovatkou na páteřní a strategickou silnici II/602 a hotová je také část silnice II/602 až k velkomeziříčskému obchodnímu centru Kaufland, na tuto opravu kraj nyní navazuje.

Jitka Svatošová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.