Velkomeziříčští hasiči dostanou od kraje čtvrt milionu korun

hasiciSbory dobrovolných hasičů v obcích Kraje Vysočina letos získají na opravy a repase mobilní požární techniky téměř 1,7 milionu korun. Mezi nimi i Velkomeziříčští, kteří dostanou 250.000 korun na opravu cisternové automobilové stříkačky.

Také na podporu akceschopnosti jednotek dobrovolných hasičů i na výchovu mládeže uvolní kraj 1,7 milionu korun. „V prvním případě půjdou peníze na opravy cisternových automobilových stříkaček do osmi obcí, které si na kraj podaly žádost a splňují potřebná kritéria. Ve druhém případě jde o schválenou dotaci pro Krajské sdružení kraje Vysočina - Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska," přiblížil podporu náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast financí Vladimír Novotný.

Přesně 1,7 milionu korun dnes doporučili krajští radní ke schválení krajskému zastupitelstvu. „Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, které v současnosti slučuje v 957 hasičských sborech více jak 42 tisíc dobrovolných hasičů, chce peníze využít k podpoře organizace, posílení akceschopnosti jednotek sborů dobrovolných hasičů a prostředky využije i na požární techniku, oblastní soutěže a v neposlední řadě i na činnost mládeže a výchovné aktivity," přiblížil náměstek Vladimír Novotný.

V případě prostředků na opravy a repase mobilní požární techniky kraj uvolní o 167 tisíc korun více, než původně předpokládal. Budou tak uspokojeny žádosti všech obcí, které si v letošním roce o podporu požádaly. Dotační titul na opravy a repase požární techniky Kraj Vysočina poprvé zavedl v loňském roce. „Loni jsme pomohli deseti obcím. Doručeno bylo 18 žádostí," upřesnil Pavel Dvořák, který má administraci žádostí dobrovolných hasičů na Krajském úřadě Kraje Vysočina na starost.

Přehled obcí, které o dotaci na repase a opravy mobilní požární techniky požádaly a v roce 2016 ji dostanou:

Město Červená Řečice 160 000 Kč
Město Kamenice nad Lipou 245 690 Kč
Město Světlá nad Sázavou 203 050 Kč
Město Velké Meziříčí 250 000 Kč
Městys Štoky 158 600 Kč
Obec Kožlí 200 000 Kč
Obec Onšov 200 000 Kč
Obec Přibyslavice 249 890 Kč

Zdroj: Kraj Vysočina

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.