Necid ministrovi: S rušením rychlíků v Křižanově nesouhlasím

nadrazi krizanovPlánované rušení zastávek vlakových rychlíků v Křižanově je nepromyšlené a unáhlené. Uvedl to starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid s tím, že vedení města poslalo ministrovi dopravy dopis se žádostí o vysvětlení a především přehodnocení tohoto stanoviska.

"S naším městem a pokud vím ani s žádnou obcí v našem mikroregionu toto opatření ministerstvo neprojednávalo a ani nás o něm neinformovalo. Celou věc jsme se dozvěděli až zprostředkovaně," uvedl starosta Radovan Necid.

Vedení města proto ministrovi dopravy Danu Ťokovi zaslalo na konci června nesouhlasný dopis se žádostí o vysvětlení a především o to, aby rychlíky v Křižanově zastavovaly i nadále. "Zastavování rychlíků v Křižanově je významným prvkem spojení Velkomeziříčska se zbytkem republiky. Jejich nahrazení osobními vlaky směr Tišnov a Žďár nad Sázavou s nutností dalších přestupů přinese značné prodloužení každé cesty. Nesouhlasím s tím," uvedl Radovan Necid v dopisu.

Město Velké Meziříčí podle starosty doufá, že ministr dopravy své rozhodnutí změní.  

-tz-

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.