Vyhláška o adventu omezí hluk z petard

new-years-eve-240242 640Velkomeziříčská radnice připravuje vyhlášku o omezení zábavní pyrotechniky. Znění vyhlášky už projednala rada a bude se jí zabývat zastupitelstvo na svém zářijovém jednání.

"Reagujeme tak na velké množství stížností od občanů. Nejde skutečně o nijak ojedinělý jev a zejména v prosinci mnohdy množství petard a místo jejich odpalování přesahuje únosnou míru," řekl starosta Radovan Necid.

Podle návrhu vyhlášky, který bude na pořadu jednání zastupitelstva, by na celém území města i jeho místních částí měl platit zákaz používání zábavní pyrotechniky mezi 1. a 30. prosincem a 2. a 6. lednem. Tedy období adventu a Vánoc. Silvestrovské a novoroční ohňostroje jsou ze zákazu vyňaty. "Vyhláška zahrnuje i místní části na základě jejich požadavku," vysvětlil starosta. Pokud znění vyhlášky zastupitelé schválí, začne platit od 1. prosince.

Podobná vyhláška platí v mnoha městech a obcích, například v Novém Městě na Moravě.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.