Nebezpečná křižovatka u Oslavice projde v září úpravou

krizovatkaKřižovatka obchvatu města se silnicí na Oslavici bude o něco bezpečnější. V září zde vyrostou dva dopravní ostrůvky a čáry na silnici doplní plast. Velkomeziříčská městská rada uvolnila na tyto úpravy na svém středečním zasedání 50.000 korun.

Křižovatka nad městem patří mezi místa s největším počtem dopravních nehod. Město proto loni objednalo u odborné firmy návrh úpravy této nebezpečné křižovatky. K návrhu pak Kraj Vysočina vypracoval expertní posudek a souhlasila s ním i Policie ČR.

Na křižovatce vyrostou dva nové dopravní ostrůvky. Jeden v místě, kde do křižovatky ústí ulice Třebíčská, druhý pak na obchvatu. "Pro stavbu použijeme červenobílé plastové díly, které budeme mít k dispozici z provizorního kruhového objezdu na Hornoměstské. Ten se totiž v té době bude přestavovat na trvalý," vysvětlil starosta Radovan Necid. Součástí úprav je doplnění vodorovného dopravního značení plastem. "Vše by mělo být hotovo v polovině září," uzavřel starosta Necid.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.