Nová prodejna na Hliništi dnes vítá své první zákazníky

IMG 9007Nové prodejny potravin a dalšího spotřebního zboží se dočkali obyvatelé Hliniště. Dnes ráno ji v sídlišti slavnostně otevřelo družstvo COOP Velké Meziříčí jako svoji již sto dvacátou osmou provozovnu.

„Je to pro nás slavnostní den, protože po třiceti letech otevíráme novou prodejnu postavenou na zelené louce,“ řekl mimo jiné předseda představenstva družstva COOP Velké Meziříčí Jaroslav Pavlíček. V silné konkurenci zahraničních řetězců jde v dnešní době o poměrně odvážný krok.

„Obchod s potravinami nám tady dlouho citelně chyběl. Konečně nebudeme muset pro všechno jezdit až dolů do města,“ ocenil jeden z prvních zákazníků, který přišel hned po sedmé hodině ranní pro čerstvé pečivo.

Výstavba prodejny probíhala od listopadu 2015 do července letošního roku a prováděla ji zdejší firma Atika. Ačkoliv první kroky pro stavbu nové provozovny zahájilo družstvo COOP již před pěti lety. Bylo však třeba vyčkat na správnou chvíli, až bude v sídlišti dostatečná kupní síla. „Nedaleko mají stát další čtyři bytové domy,“ podotkl k tomu místostarosta Josef Komínek s tím, že přibývají i další rodinné domy a kupní síla by tedy měla být časem ještě větší.

Prodejna má otevřeno každý den, od pondělí do pátku od 6.30 do 17.00, v sobotu od 7.00 do 11.00 a v neděli od 8.00 do 10.00.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.