Lidé žádají obnovu hřiště v Kunšovci

P6270001-8Lidé ve Velkém Meziříčí podporují zachování a obnovu hřiště v Kunšovci. Pod jejich žádostí jsou stovky podpisů.

Rada města na svém červnovém jednání rozhodla o odstranění nevyhovujících prvků sportovního mobiliáře hřiště v Kunšovci. Učinila tak na doporučení sportovní komise. Zmizely staré a poškozené mantinely, branky a sítě. Nejenom obyvatelé této lokality však žádají město o opak.

P8310026„Chtěli bychom hřiště zachovat a obnovit,“ říká jeden z iniciátorů žádosti Jiří Svoboda s tím, že i přes neutěšený stav je hřiště ze sedmdesátých let dosud využíváno. A kdyby prošlo opravou, mohlo by sloužit celoročně dětem i dospělým k rozličným sportovním aktivitám, zájemcům o kopanou, nohejbal, badminton či v zimě k bruslení, hokeji. Tak, jako tomu bývalo kdysi. Mohly by se přidat i herní prvky pro nejmenší, jako skluzavka, houpačka a také přístřešek před deštěm. Navíc, v těsné blízkosti je discgolfové hřiště, které je též hojně využíváno, a technické služby se o tuto lokalitu starají. „Zjistili jsme možnosti, objeli jsme některá podobná hřiště v jiných městech a připravili jsme pro město návrhy možného řešení,“ vysvětluje Jiří Svoboda, který pro tuto iniciativu založil dokonce webové stránky Hřiště Kunšovec.

„Dostali jsme od občanů tři návrhy ve třech cenových relacích, od nejlevnější po nejdražší,“ potvrzuje místostarosta Josef Komínek a dodává: „Hřiště v Kunšovci budeme řešit. Vrátili jsme je do sportovní komise města, aby to znovu posoudila. Celou žádost o obnovu, návrh na opravu, včetně nového vyjádření sportovní komise předložíme zastupitelům, aby při sestavování rozpočtu hospodaření města na rok 2017 rozhodli, zda na to nějaké peníze vyčlení.“

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.