Novinky ve vlakovém jízdním řádu pro rok 2017 v Kraji Vysočina

01 modernizovany_vuz_ec_ic-exterierUž tuto neděli 11. prosince začne platit nový jízdní řád pro rok 2017. V Kraji Vysočina zůstává rozsah regionální dopravy na srovnatelné úrovni s letošním jízdním řádem. Na většině tratí dochází pouze k drobným úpravám. Nový jízdní řád bude platit do soboty 9. prosince 2017.
 

Regionální vlaky v Kraji Vysočina ujedou v období platnosti nadcházejícího jízdního řádu celkem 3,938 milionu vlakových kilometrů. Na všech provozovaných tratích v Kraji Vysočina se koncepce jízdního řádu nemění a dochází jen k drobným minutovým posunům.

Nejvýznamnější změny v regionální dopravě na Vysočině

  • Nově v sobotu pojede odpolední pár osobních vlaků v úseku Žďár nad Sázavou – Nové Město na Moravě a zpět.  Vlak pojede ze Žďáru nad Sázavou v 15:39 (Os 14971) a z Nového Města na Moravě v 16:04 (Os 14972).
  • Večerní vlak jedoucí v pracovní dny na trati Jihlava – Třebíč pojede nově v úseku Studenec – Náměšť nad Oslavou o 20 minut dříve s odjezdem ze Studence v 19:58 (Os 24887).

Změny v regionální dopravě na jednotlivých tratích Kraje Vysočina

Trať 212 Světlá nad Sázavou – Ledeč nad Sázavou – Čerčany

  • Na této trati dochází pouze k drobným časovým úpravám, jejichž cílem je zachovat přípojové vazby ve stanicích Čerčany, Zruč nad Sázavou a Světlá nad Sázavou. Počet vlaků se nemění.

Trať 225 Havlíčkův Brod – Jihlava – Horní Cerekev – Počátky-Žirovnice

  • Dochází pouze k drobným časovým úpravám vybraných vlaků především v úseku Havlíčkův Brod – Jihlava, jejichž cílem je zachovat přípojové vazby na vlaky kategorie R v Havlíčkově Brodě.

Trať 227 Kostelec u Jihlavy – Telč – Slavonice

  • V Jihočeském kraji v úseku Dačice – Slavonice byla v pracovní dny rozšířena nabídka spojů v ranních a večerních hodinách.

Trať 230 Havlíčkův Brod – Světlá nad Sázavou – Kolín 

  • První dva ranní vlaky z Havlíčkova Brodu do Kolína (Os 5902 a Os 5904) pojedou o 6 minut dříve, nově s odjezdem z Havlíčkova Brodu v 4:53 a 5:53 (příjezdy do Kolína v 6:16 a 7:16), a to kvůli zachování přípojů v Kolíně.
  • Dochází pouze k drobným časovým úpravám jednotlivých vlaků s cílem zachovat přípojové vazby v Havlíčkově Brodě a Kolíně.
  • Počet vlaků se nemění.

Trať 240 Jihlava – Třebíč – Brno

  • Večerní vlak jedoucí v pracovní dny z Třebíče do Náměště nad Oslavou nově pojede v úseku Studenec – Náměšť nad Oslavou o 20 minut dříve s odjezdem ze Studence v 19:58 (Os 24887).

  • Na období únor – červen 2017 plánuje SŽDC rozsáhlou výlukovou činnost v úseku Zastávka u Brna – Náměšť nad Oslavou. Za vlaky pojede náhradní autobusová doprava podle výlukového jízdního řádu.

Trať 250 Havlíčkův Brod – Žďár nad Sázavou – Křižanov – Brno

  • V období červenec – srpen 2017 plánuje SŽDC rozsáhlou výlukovou činnost v úseku Vlkov u Tišnova – Řikonín, za vlaky pojede náhradní autobusová doprava podle výlukového jízdního řádu.

Trať 251 Žďár nad Sázavou – Nové Město na Moravě – Tišnov

  • Vlak s odjezdem v 15:39 ze Žďáru nad Sázavou do Nového Města na Moravě (Os 14971) a vlak s odjezdem v 16:04 z Nového Města na Moravě do Žďáru nad Sázavou (Os 14972) nově pojedou i v sobotu.

Trať 252 Křižanov – Velké Meziříčí – Studenec

  • Dochází k časovým posunům všech vlaků v úseku Křižanov – Velké Meziříčí zastávka. Důvodem je zrušení zastavování vlaků R v Křižanově a zajištění lepších návazností na osobní vlaky Žďár nad Sázavou – Brno a zpět.

České dráhy vypraví na Vysočině v pracovní dny v průměru 386 regionálních vlaků, o sobotách 260 a nedělích 251, což představuje v průměru 348 vlaků denně.

 

České dráhy, a.s.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.