Do Meziříčí přijede výprava z partnerského Tisna

Most TisnoMěsto uspělo se svojí žádostí o evropskou dotaci na pobyt zájmových útvarů z partnerského chorvatského Tisna. Do Velkého Meziříčí tak přijede několik desítek Chorvatů, aby s lidmi z Velkého Meziříčí pokračovali ve vzájemné spolupráci. Velkomeziříčsku to řekl vedoucí radničního odboru vnitřních věcí Josef Švec.

"Dotace z EU zaplatí pobyt chorvatské výpravy ve Velkém Meziříčí. V těchto dnech návštěvu s lidmi z Tisna připravujeme. Zatím jsme dohodli, že přijedou zástupci rukodělných a výtvarných spolků, místní orchestr a skupina sportovců," popsal přípravy radní Jiří Michlíček, který má partnerství s Tisnem na starosti.

Podle něj by měl chorvatský orchestr s hudebním tělesem velkomeziříčské ZUŠ společně hrát, stejně tak by se měli výtvarníci a rukodělný kroužek sejít s meziříčským Svazem žen a obdobně i společně trénovat a hrát sportovci. "Účelem je, aby se setkali lidé obdobných zájmů a zaměření a naše intenzivní přátelské vztahy s Tisnem se i nadále posilovaly," řekl Michlíček. 

Chorvatské Tisno (ostrov Murter) je jedním ze dvou zahraničních partnerských měst Velkého Meziříčí. Spolupráce s Chorvaty je poměrně intenzivní, například děti z basketbalového oddílu ostrova Murter jezdí v zimě do Meziříčí lyžovat a trénují v našich tělocvičnách, naopak v Chorvatsku už byli mladí hasiči, pěvecký sbor z našeho města, orchestr ZUŠ a naposledy letos v červnu mladí volejbalisté.

Petros Martakidis

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.