Město má padesát milionů na investice. Půjdou i na sportoviště či opravy sítí

IMG 5120Více než padesát milionů korun rozdělili velkomeziříčští zastupitelé na plánované investiční akce města v roce 2017.

Největší investicí má být vybudování zázemí pro sportoviště za Základní školou Školní. Za více než pětadvacet milionů korun zde má vzniknout tribuna se sociálním zázemím, šatnami, sklady a dalším. Počítá se s výměnou umělé trávy i rekonstrukcí tartanu. Město žádá o dotaci z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, výsledek má být znám do konce února. Vlastní podíl města k dotaci je 13 milionů korun.

Oprava komunikací, inženýrských sítí, veřejného osvětlení, a úprava prostranství v bývalém areálu technických služeb na Třebíčské ulici si vyžádá 6,9 milionu korun. V areálu budou služebny městské a státní policie.

Letošní příspěvky města Svazu vodovodů a kanalizací na nutné opravy jsou pět a čtvrt milionu korun, a to na kanalizaci na ulici Třebíčská a kanalizaci i vodovod na ulici Františky Stránecké. Na následné opravy povrchů a komunikací v těchto ulicích a také u Tržiště je vyčleněno necelých pět milionů korun.

Letos také město začne s projektovou přípravou plánované rekonstrukce Náměstí a přilehlých ulic. Dva miliony a sto padesát pět tisíc korun zastupitelé schválili na zpracování projektu pro územní a stavební řízení.

Zateplení objektu mateřské školy v Mostištích bude stát tři miliony korun, rekonstrukce zadního dvora Základní školy Oslavická 2.150.000 Kč, veřejné osvětlení na ulicích Nábřeží, Pod Strání a Třebíčská více než 2,6 milionu korun. Jeden milion sto osmdesát tisíc korun půjde na nový chodník a parkoviště na Sportovní ulici, 780.000 Kč novou vzduchotechniku a klimatizaci v budově kina Jupiter club. Zimní stadion se dočká opravy ozvučení a rekonstrukce WC pro veřejnost za celkem 833.000 Kč. Z dalších menších akcí se počítá například s přípravami cyklostezek v centru města, pokračování sídliště Hliniště III., se zpracováním studie proveditelnosti na doplnění sportovišť ve městě nebo cyklostezky podél D 1 či s přípravami projektů na klimatizaci v koncertním sále a rekonstrukci výstavního sálu JC.

Zavedení úsekového měření na D 1 nad Velkým Meziříčím připravuje letos Ředitelství silnic a dálnic. Městský úřad se na zajištění akce musí přichystat pořízením počítačového vybavení včetně programů a kanceláře, celkem za 1,85 mil. Kč.

Pokračovat budou i výkupy pozemků. Na to je vyčleněna částka ve výši tři miliony korun, a to zejména na pozemky související s dokončením velkého obchvatu města.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.