Rekonstrukci mostu u pošty provede kraj s pomocí evropských peněz

VýstřižekZahájení rekonstrukce mostu u pošty ve Velkém Meziříčí Kraj Vysočina připravuje na červen. Modernizaci za 16,5 milionu korun pomůže Kraji Vysočina zafinancovat Evropská unie. „Měli bychom ji stihnout do konce letošního roku,“ informuje radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy Jan Hyliš a dodává, že díky ní dojde ke zkapacitnění a zvýšení bezpečnosti komunikace II/602.

Rekonstrukce mostu II/602 – ev. č. 602-028

Akce předpokládá generální rekonstrukci mostu v centru města Velké Meziříčí u pošty na páteřní komunikaci II/602. S ohledem na aktuální technický stav mostu budou stávající mostní svršek a nosná konstrukce odstraněny, budou provedeny nové úložné prahy, nová nosná konstrukce a položen nový mostní svršek. Most bude opět dvoupólový, s monolitickou nosnou konstrukcí, nosnost bude zachována. Dojde ke zlepšení hydrotechnických poměrů. Z důvodu plynulého napojení nového mostu a stávající komunikace bude provedena její úprava – rozšíření před a za mostem, úprava v režii města čeká také chodníky.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.