Noční bouřka způsobila škody i na Vysočině

KOPIS HZS_Kvůli noční bouřce, která se přehnala Vysočinou, vyjížděli hasiči ke 196 událostem. Odstraňovali popadané stromy například i u Netína či Křižanova.

 

"Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Nejvíce událostí jsme zaznamenali na Havlíčkobrodsku a Žďársku. Přímo ve Žďáře nad Sázavou v ulici Bezručova padl před pátou hodinou ráno vzrostlý strom na střechu rodinného domu. Událost se obešla bez zranění osob," uvedla tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru (HZS) Kraje Vysočina Petra Musilová.

KOPIS HZS_2HZS Kraje Vysočina nasadil celkem 254 jednotek požární ochrany. Vedle odstraňování stromů z komunikací vyjížděli hasiči i k utrhaným střechám z objektů a k jednomu požáru v rodinném domě po úderu blesku. Na Žďársku šlo o padesát zásahů. Stromy ze silnic odklízeli například u Nového Města na Moravě, Netína, Škrdlovic, Křižanova nebo Sulovce.

"S denním světlem dochází k další vlně nahlášených popadaných stromů na objekty a potrhané elektrické vedení. Tyto události budou řešeny v průběhu dnešního dne. Za uvedené období nedošlo ke zranění ani úmrtí osob," doplnil operační důstojník KOPIS HZS Kraje Vysočina Jiří Němec.

Martina Strnadová

 

Havlíčkův Brod 32
Chotěboř   26
Světlá nad Sázavou 15
Jihlava   29
Telč   1
Pelhřimov 12
Humpolec 2
Pacov   5
Třebíč   12
Moravské Budějovice 2
Náměšť nad Oslavou 4
Žďár nad Sázavou 31
Bystřice nad Pernštejnem 7
Nové Město na Moravě 9
Velké Meziříčí 7
Mezikrajská výpomoc 2
Celkem   196

 

 

   
     
     
     
   
     
     
     
     
     
   
     
   
     
     
     
     
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
Mezikrajská výpomoc  
     
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.