Město může koupit budovu luteránského gymnázia

lut gymVlastníci budovy bývalého luteránského gymnázia ji nabídli městu za 21 milionů korun. Na červnovém jednání zastupitelstva to řekl starosta Radovan Necid s tím, že dopis s nabídkou obdržel těsně před jednáním.

Podle starosty jde o jednu z památkově nejcennějších budov ve městě a její odkoupení by mělo logiku. "V našem dlouhodobém strategickém dokumentu Koncepce podpory kultury je dokonce tato koupě uvedena jako žádoucí. Já osobně ji plně podporuji," řekl Velkomeziříčsku starosta s tím, že jediným problémem jsou peníze a také následné využití.

"Ve městě je takových objektů víc, například barokní sýpka nad zámkem, která sloužila jak sklad pro podniky, sýpka za DÓZOU a podobně. Všechny tyto stavby by si zasloužily zachránit a najít důstojnější využití. Ale peněz máme omezené množství a koncertních sálů či výstavních síní taky nepotřebujeme zrovna pět. Nejsme v Praze," přemítá starosta. Podle něj ale je luteránské gymnázium natolik výjimečné, že doufá v úspěch. "Věřím, že nějaké řešení najdeme a už jsem zahájil jednání s majiteli," uzavřel Radovan Necid.

-kid-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.