Noční bouřka zaměstnala hasiče na Vysočině

bleskV souvislosti s počasím zasahovali hasiči na Vysočině u více než 70 událostí. Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Nejvíce práce měli hasiči na Třebíčsku (48 událostí) a na Žďársku (24 událostí).

Největšímu náporu událostí museli hasiči čelit od půlnoci do třetí hodiny v noci. S příchodem ranních hodin se situace na Vysočině začala postupně uklidňovat a v průběhu rána řešili hasiči jen ojedinělé případy.

Na Třebíčsku odstraňovali hasiči popadané stromy například u Jinošova, Kramolína, Náměště nad Oslavou, Rouchovan nebo Slavětic. Před půlnocí likvidovaly dvě jednotky hasičů požár stromu v Ratibořicích. Deset minut po půlnoci řešili dobrovolní hasiči z Kralic nad Oslavou pád stromu na osobní automobil  v Kralicích nad Oslavou.

Na Žďársku byl zásah hasičů  u popadaných stromů nutný například u Jimramova, Křižanova, Jindřichova, Heřmanova nebo Blažkova. Po úderu blesku začaly také ráno hořet dva stromy. K prvnímu požáru vyjížděly dvě jednotky hasičů po sedmé hodině ráno do Pavlova na Jihlavsku, k druhému požáru došlo o hodinu později v Budišově na Třebíčsku. Oba požáry se obešly bez zranění.

Všechny události, u kterých hasiči v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob.

Petra Musilová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.