Stavba mostu je v lehkém předstihu

36Stavba mostu u pošty ve Velkém Meziříčí běží podle harmonogramu, dokonce se dostala do mírného předstihu. Na dnešním kontrolním dnu to Velkomeziříčsku řekl krajský radní pro dopravu Jan Hyliš.

Podle něj je vysoce pravděpodobné, že avizovaný termín dokončení, tedy letošní prosinec, dodavatel dodrží. V těchto dnech probíhá příprava na vybetonování takzvaných úložných prahů na levém i pravém břehu a středovém pilíři, na něž pak stavební firma umístí samotné mostní těleso. Jeho osazení, resp. vybetonování, bude podle radního Hyliše probíhat zhruba za měsíc.

Stavbu mostu u pošty provádí Kraj Vysočina. Přerušil tím nejdůležitější dopravní tepnu ve městě. Objízdné trasy jsou stanoveny po dálnici D1 (bez poplatku) a ulicí Třebíčská a po obchvatu města. Pěší mohou řeku překonat ulicí Moráňská a Hřbitovní, lávkou na Ostrůvku nebo lávkou do pasáže Nový Svit.

-kid-  

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.