Chorvati z Tisna přijeli do Meziříčí na historické slavnosti

IMG 9040Na třídenním pobytu jsou ve Velkém Meziříčí zástupci z partnerského chorvatského města Tisno. Přijeli na pozvání na zdejší historické slavnosti na zámku. Současně projednají podrobnosti návštěvy Velkomeziříčských – Spolku žen, Tanečního orchestru ZUŠ, folklorního souboru Horáčan – v Tisnu, která je v plánu od 20. do 25. září.

Ředitele turistického a kulturního zařízení Filipa Henjaka a radního Karla Klarina přivítal v pátek na radnici místostarosta Josef Komínek spolu s dalšími zástupci města. „V prvé řadě vám musím vyřídit ohlasy na naši letošní únorovou návštěvu Velkého Meziříčí. Všichni byli velmi spokojeni, nadšeni vaší pohostinností i akcemi, které jste pro nás připravili,“ uvedl Karlo Klarin a dodal“ „Doufám, že stejně dobře dopadne i váš zářijový pobyt u nás.“ Tisenští hodlají s Velkomeziříčskými během svého pobytu projednat i další projekty umožňující rozšíření partnerství, zejména Erasmus+.

„Hosté budou odjíždět domů v neděli odpoledne, neboť Karlo Klarin je povoláním učitel, a tak v pondělí musí nastoupit za katedru. Krom historických slavností a prohlídky fresek v rytířském sále na zámku tak stihneme vyjet na výlet do židovské čtvrti v Třebíči a možná ještě do jihlavských katakomb, abychom Chorvatům ukázali i okolí našeho města,“ informoval Jiří Michlíček, který je iniciátorem celého partnerství s Chorvaty a program pro ně zajišťuje.

Martina Strnadová

IMG 9043

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.