Město je o krok blíž možnosti získat od Lidlu pozemky ve Svitu

vez 01_copyLidl má zájem směnit s městem pozemky u Penny Marketu vedle autobusového nádraží a současně jednat o odkupu pozemků v bývalém areálu Svitu.

Společnost Lidl ČR vyjednává se společností Penny Market o koupi provozovny u autobusového nádraží ve Velkém Meziříčí. Oznámil to starosta Radovan Necid na včerejším jednání zastupitelstva města. „Limitují je ovšem parkovací místa,“ dodal starosta. U Penny Marketu je asi šedesát parkovacích míst, Lidl jich chce kolem stovky. Má proto zájem o travnaté plochy vedle provozovny, které jsou v majetku města. „Požádali město o jejich směnu. Jde zhruba o 2,5 tisíce metrů čtverečních, které bychom mohli směnit za část těch ve starém Svitu a dokoupit i zbytek,“ informoval Necid s tím, že celková rozloha pozemků Lidlu v areálu za řekou je asi kolem devíti tisíc metrů čtverečních.

Zastupitelstvo města svým usnesením pověřilo starostu Radovana Necida k jednání se společností Lidl ČR o odkoupení a možné směně pozemků v areálu bývalého Svitu ve vlastnictví společnosti.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.