Na stadionu a koupališti bude defibrilátor pro první pomoc

LP1000 3_BLS_448x340Na koupališti a zimním stadionu bude bezpečněji. Městská rada na svém včerejším zasedání schválila vyčlenění 50.000 korun na nákup defibrilátoru pro první pomoc.

Přístroj by měl být k dispozici v létě na městském koupališti, v zimě na ledové ploše. „Je navržen tak, aby jej mohl použít první svědek události – i osoba bez zdravotnického vzdělání. Je konstruovaný jako výkonný a kompaktní defibrilátor určený k léčbě pacientů se srdeční zástavou a k zajištění funkce kontinuálního monitorování srdeční činnosti. Po otevření brašny jste navedeni pomocí obrázků k zapnutí přístroje a poté je automaticky spuštěna hlasová a obrazová nápověda, která vás vede krok po kroku. K provedení defibrilačního výboje, který může zachránit život, jsou nutné pouze 3 úkony. Jde o nejodolnější defibrilátor, vhodný i do nejnáročnějšího prostředí,“ popisuje přístroj vedoucí správního odboru radnice Josef Švec s tím, že při vybírání typu přístroje město vše konzultuje se záchrannou službou.

Podobný defibrilátor má už od roku 2013 k dispozici velkomeziříčská městská policie.

-kid-

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.