Místo proužků trávy jsou ve městě rozkvetlé louky

IMG 20170915_082958Končí čtvrtá sezóna takzvaných francouzských kvetoucích trávníků v našem městě. Ředitel velkomeziříčských technických služeb Jaroslav Mynář je s novinkou v rámci městské zeleně velmi spokojen.

"Hledali jsme způsob, jak se vypořádat s pásy trávníků, které se velmi obtížně udržují a navíc na nich špatně roste tráva. Zvolili jsme právě kvetoucí trávníky, které jsou sice náročnější na přípravu, ale v průběhu sezóny se nesekají a navíc po celou dobu krásně kvetou," popisuje Jaroslav Mynář začátky.

Kvetoucí trávníky mohou lidé ve Velkém Meziříčí obdivovat na zhruba dvaceti plochách kolem průtahu městem, nebo před kruhovým objezdem u školy. Rostliny tvoří směs letniček a podzimních květin vybraná tak, aby trávník kvetl od jara až do podzimu. "Trávník se neseká, jen potřebuje v sezóně pravidelné pletí. Letos se nám k tomu přidalo i poměrně dost zalévání," říká ředitel Mynář. Odměnou je naopak pestrobarevný koberce tam, kde byla dříve skomírající tráva.

-kid-

Chcete ve městě takových trávníků více? Hlasujte v anketě!

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.