Světlá představila svého Kaipana

IMG 9499Žáci ze Světlé postavili svého Kaipana. Dnes si šedozelený sportovní vůz přišli prohlédnout zástupci sponzorů, kteří projekt podpořili.

Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí se zapojila do projektu Kraje Vysočina Postav si svoje auto – Kaipana. Půl roku patnáct žáků učebních oborů automechanik a elektrikář v hodinách odborného výcviku pod vedením mistrů Josefa Vaňka a Lukáše Horníčka pracovali na stavbě auta. „Začalo to zakoupením Favorita, jeho rozebráním a čištěním dílů. Z nich je složen motor vozu,“ popsala ředitelka Světlé Marie Paľovová. Zbytek auta tvoří skládací stavebnice, kterou škole zakoupil Kraj Vysočina. „Na ostatních nákladech se podílelo šest našich místních sponzorů, z nichž nejvíce, dvěma sty tisíci korunami přispěla firma Výtahy,“ uvedla ředitelka Světlé Marie Paľovová a připojila poděkování všem za spolupráci a podporu. „Celková cena vozu je zhruba půl milionu korun,“ doplnil její zástupce Milan Veber.

„I my si spolupráce se školou ceníme. Pro nás je základem bytí. Bez žáků, kteří k nám chodí pracovat, se do budoucna neobejdeme. Bereme to jako investici, která se nám mnohonásobně vrátí,“ řekl k tomu ředitel společnosti Výtahy Viktor Sobotka. Právě díky zmiňované spolupráci se dnes na Světlé učí čtyři žáci v novém učebním oboru výtahář. I ostatní zástupci firem potvrdili, že vítají možnost podílet se na výchově a výuce budoucích odborníků technických profesí, kteří na pracovním trhu chybí.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.