Vydání letáku k referendu není zneužitím veřejných prostředků, říká vedení města

mmimoradny zpravodajMěsto Velké Meziříčí vydalo leták k referendu s názvem Mimořádný zpravodaj. Třináct zastupitelů v něm shrnulo nejdůležitější fakta k rekonstrukci náměstí a připojilo pozvánku na prezentaci tří oceněných návrhů.

Finanční náklady na tisk letáku a zajištění prezentace v Jupiter clubu vyšly na 44.500 korun a byly uhrazeny z městského rozpočtu. „Finanční částka je složená z nákladů na tisk Mimořádného zpravodaje, grafické práce, moderování diskuse na včerejší besedě s architekty a záznam, který byl z akce přenášen,“ informoval místostarosta Josef Komínek.

Klub zastupitelů za To pravé Meziříčí prohlásil, že ze strany nové městské rady došlo ke zneužití veřejných prostředků a k politické manipulaci. Obdobný názor na leták města vydaný na podnět třinácti zastupitelů má i občanská iniciativa Za Náměstí VM. „Bereme to jako zneužití veřejných peněz za propagandistický leták, v němž zastupitelé vyzývají lidi, že když se nezúčastní referenda, budou tím respektovat rozhodnutí zastupitelstva města dle pravidel architektonické soutěže a zákona o zadávání veřejných zakázek. To je naprosto tristní. Není to pravda,“ řekl mimo jiné zmocněnec iniciativy Tomáš Bílek.

„Město vydalo na základě žádosti třinácti zastupitelů informační leták a rada města na něj schválila finanční prostředky. Nevidím v tom žádný problém ani porušení. Je to obdobné jako u jakéhokoliv jiného letáku s informací například o uzavírce ulice,“ uvedl k tomu místostarosta města Josef Komínek.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.