Město žádá o dotaci na modernizaci sportoviště za ZŠ Školní

IMG 5120Nového tartanu, umělé trávy a hlavně výstavby zázemí pro sportovce by se mohlo dočkat sportoviště za třetí Základní školou Školní ve Velkém Meziříčí.

Město podalo žádost o dotaci na projekt na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. „Do konce listopadu bychom se měli dozvědět, zda jsme uspěli. Možnost dotace z ministerstva je až do šedesáti procent celkových nákladů,“ říká místostarosta Josef Komínek. Celkové náklady na modernizaci a výstavbu zázemí sportoviště jsou asi 26 milionů korun. V rozpočtu města pro rok 2017 už jsou na tuto investici vyčleněny finanční prostředky.

Na sportovišti, které využívají hlavně školy, atleti a fotbalisté, by mělo vzniknout zázemí pro sportovce i diváky, tedy tribuna se sociálním zařízením, šatnami, sklady a dalším. Počítá se s výměnou umělé trávy na hřišti i s rekonstrukcí tartanového oválu.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.