Starostou Velkého Meziříčí je Josef Komínek

IMG 0436Velké Meziříčí má nového starostu. Právě se jím stal Josef Komínek. Dostal důvěru 14 zastupitelů. Povede město do konce tohoto volebního období, tedy do října 2018. A spolu s ním i nově zvolený místostarosta Vilém Lavický.

„Je před námi strašně moc úkolů, které jsou rozjednány,“ zdůvodnil nový starosta Josef Komínek, proč post starosty přijal, a dodal: „Myslím si, že jsem zavázán občanům tohoto města, abych ten rok dotáhl do konce.“

Veřejná volba starosty proběhla dnes na jednání zastupitelstva města poté, co v září rezignoval Radovan Necid v reakci na odvolání pěti členů rady města.

Nyní již kompletní nová městská rada bude následující rok pracovat ve složení: Josef Komínek (ČSSD) - starosta, Vilém Lavický (To pravé Meziříčí) - místostarosta, Pavel Blažek (ČSSD), Jiřina Jurdová (To pravé Meziříčí), Jiří Kaše (ČSSD), Svatopluk Pokorný (KSČM), Marie Ripperová (KDU-ČSL).

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.