Most u pošty bude v listopadu hotový

DSC03835První auta by měla po novém mostu u pošty projet 28. listopadu. Velkomeziříčsku to na dnešním kontrolním dnu stavby řekl krajský radní pro dopravu Jan Hyliš.

"Stavba pokračuje přesně podle harmonogramu a zdržet ji mohou jen nějaké opravdu nepředvídatelné okolnosti. Jsem rád, že termíny klapou, i když tomu na začátku moc lidí nevěřilo," řekl Hyliš.

Vybetonované mostní těleso je ukryto pod velkým vytápěným stanem. Beton podle technologických zkoušek zraje dobře, takže v příštích dnech začnou práce na izolacích a samotných površích silnice. Zároveň stavební firma pracuje na napojení mostu na silnici 602.

Stavbu mostu u pošty provádí Kraj Vysočina. Přerušil tím nejdůležitější dopravní tepnu ve městě. Objízdné trasy jsou stanoveny po dálnici D1 (bez poplatku) a ulicí Třebíčská a po obchvatu města. Pěší mohou řeku překonat ulicí Moráňská a Hřbitovní, lávkou na Ostrůvku nebo lávkou do pasáže Nový Svit.  

-kid-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.