Při modernizaci D 1 nad městem bude půl roku chybět i most na Fajťák

Výstřižek Ředitelství silnic a dálnic plánuje na rok 2019 modernizaci šestikilometrového úseku dálnice mezi exity Velké Meziříčí východ a západ, tedy přímo nad městem. Přitom bude zbourán a postaven nový most přes D 1 na Fajtův kopec.

Most na Fajtův kopec je na místní komunikaci a patří městu. Přesto jeho zbourání i stavbu nového zaplatí Ředitelství silnic a dálnic v rámci modernizace úseku D 1. „Už jsme projednali a schválili uzavření smlouvy o realizaci přeložky a snesení nadjezdu s Ředitelstvím silnic a dálnic,“ uvedl místostarosta Vilém Lavický. V příštím roce ŘSD hodlá modernizaci zmiňovaného úseku dálnice včetně mostu projektovat.

„Řeší se při tom, jak budou lidé jezdit na Fajťák, na zahrádky,“ podotkl místostarosta s tím, že bourání a stavba nového mostu by trvalo asi půl roku v letním období.

Objízdná trasa povede přes Lhotky. Možnost dostat se na Fajtův kopec bude i z dálnice přes parkoviště u McDonald’s, zatím ale nejsou bližší informace k tomu, zda bude během stavby modernizovaný úsek D 1 bez poplatku.

Martina Strnadová

Výstřižek

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.