• Velkomeziříčsko
  • Zprávy
  • České dráhy pro příští rok zavádějí nové vlaky mezi Žďárem, Křižanovem a Meziříčím

České dráhy pro příští rok zavádějí nové vlaky mezi Žďárem, Křižanovem a Meziříčím

3-ext2-regiopanterNový vlakový jízdní řád pro rok 2018 začne platit v neděli 10. prosince. V Kraji Vysočina zůstává rozsah regionální dopravy na srovnatelné úrovni s letošním rokem. Z menších úprav se našeho regionu týká změna na trati Žďár n. S. – Křižanov – Velké Meziříčí a zpět, kde přibudou nové odpolední osobní vlaky. Nový jízdní řád bude platit do soboty 8. prosince 2018.

České dráhy informují o nejvýznamnějších změnách v regionální dopravě na Vysočině pro rok 2018. Jednou z nich je zavedení nových odpoledních osobních vlaků v pracovní dny kromě prázdnin v relaci Žďár nad Sázavou – Křižanov – Velké Meziříčí a zpět. Jsou to spoje s odjezdem ze Žďáru nad Sázavou v 13:40 do Křižanova (Os 8753) s přestupem na návazný vlak z Křižanova ve 14:01 do Velkého Meziříčí (Os 24955) a vlak s odjezdem z Velkého Meziříčí v 13:45 do Křižanova (Os 24956) s přestupem na návazný vlak z Křižanova ve 14:04 do Žďáru nad Sázavou (Os 8762).

Regionální vlaky na území Kraje Vysočina ujedou v období platnosti nadcházejícího jízdního řádu celkem 3,979 milionů vlakových kilometrů. V porovnání s platným jízdním řádem je rozsah regionální dopravy v Kraji Vysočina mírně navýšen. České dráhy vypraví na Vysočině v pracovní dny v průměru 378 regionálních spojů, o sobotách 258 a nedělích 244, což představuje v průměru 342 vlaků denně.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.