Meziříčí je opět nejlepší v třídění odpadů

DSC03911Odpadový hattrick pro naše město - už potřetí za sebou Velké Meziříčí zvítězilo v soutěži obcí My třídíme nejlépe, kterou pořádá Kraj Vysočina a společnosti EKO-KOM, a.s., ASEKOL, a.s. a ELEKTROWIN, a.s.

Cenu za vítězství v hlavní soutěži, v kategorii nad 10.000 obyvatel, převzal starosta Josef Komínek včera v areálu Panského dvora v Telči. „Chci poděkovat všem občanům města a místních částí a firmám ve městě za jejich přístup ke třídění odpadů. Věřím, že i nadále budeme patřit k nejlepším v třídění odpadů,“ řekl starosta Komínek.

Hlavní soutěž posuzuje množství vytříděného odpadu, kvalitu sběrné sítě a efektivitu sběru. Sleduje výtěžnost papíru, plastu a skla a navíc existuje takzvané doplňkové hodnocení, kde může daná obec získat další body. Jde například o sběr nápojového kartonu, sběr kovu, hodnotí se ale také hustota sběrné sítě nebo účinnost tříděného sběru.

Město získalo odměnu 35.000 korun. Peníze použije na systém nakládání s odpady ve Velkém Meziříčí.

-kid-

DSC03904 copy

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.