Úsekové měření na D1 pokračuje. Úředníci řeší už 13 500 přestupků

thumb usekove_mereni_Úsekové měření na dálnici mezi Velkým Meziříčím a Lhotkou stále trvá. Radary budou hlídat dodržování rychlosti 80 km v hodině v opravovaném úseku nejspíš až do února.

Podle původních informací Ředitelství silnic a dálnic mělo úsekové měření před nástupem zimy skončit a začít až zase na jaře. Nyní byla prodloužena doba modernizace úseku D1 Velké Meziříčí - Lhotka až do 3. 2. 2018. "Z tohoto důvodu úsekové měření rychlosti v úseku č. 20 nekončí a bude probíhat dále," tlumočil starosta Josef Komínek aktuální informaci z ŘSD.

"Za dobu od 18. října do 10. prosince jsme zaznamenali 13 500 přestupků. Přitom během prvních dvaceti dní jich bylo 6 000, tedy v průměru 300 denně. Nyní už počet klesá. Pravděpodobně o měření řidiči vědí, dávají si pozor a předepsanou rychlost dodržují," informuje vedoucí odboru dopravy velkomeziříčského městského úřadu Jiří Pospíchal.

Právě městský úřad agendu zpracovává. "Z výběru pokut město zatím zisk nemá," uvádí tajemník Marek Švaříček s tím, že městu se dosud nevrátily ani náklady na vybavení, které kvůli měření muselo pořídit, a na platy pracovníků, jejichž počet bylo nutno navýšit.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.