Podpis smlouvy s architektem Cikánem zastupitelé odložili

Prezentace MAutor vítězného návrhu na úpravu centra Velkého Meziříčí podal námitku proti rozhodnutí zastupitelů, kteří chtějí podepsat smlouvu s druhým v pořadí.

Zastupitelé města na svém zasedání 22. listopadu rozhodli o opravě centra Velkého Meziříčí podle návrhu architekta Miroslava Cikána, jehož návrh se umístil v architektonicko-urbanistické soutěži o úpravu Náměstí a přilehlých ulic na druhém místě. Starostovi města současně uložili podepsat smlouvu s ním do 31. prosince 2017.

Městu však byly proti tomuto rozhodnutí doručeny námitky architekta Davida Mikuláška, jehož návrh na opravu centra v architektonické soutěži zvítězil.

„Komunikoval jsem s právníky města, kteří mi doporučili, abych v tuto chvíli smlouvu nepodepsal,“ uvedl k tomu starosta Josef Komínek s tím, že žádá zastupitele, aby termín podpisu smlouvy prodloužili do doby, než se stížnost vyřeší.

Jak informoval vedoucí stavebního odboru radnice Antonín Kozina, o námitkách architekta Mikuláška je nutno rozhodnout dle zákona a současně ponechat možnost proti tomuto rozhodnutí podat návrh na zahájení řízení o přezkoumání úkonu zadavatele u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Vzhledem k tomu zastupitelé rozhodli o prodloužení termínu podpisu smlouvy s architektem Cikánem do 31. března 2018.  

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.