Nebe nad Velkým Meziříčím ozářil 1. ledna ohňostroj

IMG 0164Velkomeziříčští přivítali nový rok 2018 ohňostrojem. Na náměstí dorazily 1. ledna v podvečer stovky lidí.

„Stojíme na samém prahu roku 2018. Je to rok, ve kterém si my, Moravané a Češi připomínáme hned tři významná výročí událostí, které se bezprostředně týkají každého z nás,“ uvítal všechny starosta města Josef Komínek a zmínil 100 let od konce první světové války a vzniku Československa, a také 25 let od vzniku Evropské unie. „Mluvím o tom proto, že když se každý z nás poctivě zamyslí, uvidí, že i velké události velkého světa se promítají do života nás, obyvatel malého města na Vysočině,“ dodal a popřál lidem klidný rok, rodinnou pohodu a osobní štěstí.

Před spuštěním ohňostroje zazpíval pěvecký sbor gymnázia a poté se zraky všech upnuly k obloze, kde začala pyrotechnická show doprovázená hudbou. Závěrem večera mohli zájemci zavítat do kina. Jupiter club totiž připravil pro děti filmovou pohádku Šmoulové a zapomenutá vesnice.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.