Velký sál už má za sebou tři roky provozu

jc 01V lednu oslavil třetí pomyslné narozeniny nový víceúčelový sál Jupiter clubu. Prvním návštěvníkům se otevřel 10. a 11. ledna 2015 na dni otevřených dveří. Tehdy si jej přišly prohlédnout stovky lidí.

"Stavba trvala přesně 457 dní," vzpomíná ředitel Jupiter clubu Milan Dufek s tím, že přišla na zhruba 100 milionů korun.

Rekonstrukce začala v říjnu roku 2013 demolicí starého objektu – sokolovny. Samotnou stavbu odstartovalo 20. listopadu 2013 poklepání základního kamene nového objektu. V prosinci ji zdržel archeologický průzkum. Ale příznivé počasí umožnilo firmě pokračovat v práci i během zimy. Základová deska byla dobetonována během března 2014 a následně už stavba nového sálu začala vyrůstat ze země. Jeho hrubá stavba, na niž padlo 1700 kubíků betonu a 160 tun železa, byla dokončena v červnu dobetonováním střechy. Následoval půlrok dokončovacích prací a v polovině prosince 2014 byla stavba úspěšně zkolaudována.

"O tom, že velký sál Jupiter clubu je velkou chloubou našeho města svědčí nejen velmi pozitivní ohlasy všech vystupujících, kteří už naším kulturním zařízením prošli, ale i ocenění odborníků," prohlásil Milan Dufek. Velký sál se totiž mimo jiné pyšní i titulem Stavba Vysočiny 2014.

-kid-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.