Studenti gymnázia si na nové šatny ještě počkají

ugvm-2-800-600-80Rekonstrukce šaten a sociálního zařízení v budově gymnázia stojí. Práce měly být dokončeny v říjnu loňského roku, ale kvůli problémům se stavební firmou se tak nestalo. Nyní zřizovatel školy, Kraj Vysočina, chystá soutěž na nového dodavatele stavby.

Oprava šaten, které jsou ve sklepním prostoru gymnázia, a sociálního zařízení u tělocvičny začala v květnu 2017. Firma, jež vyhrála výběrové řízení, však práce nezvládla dokončit do stanoveného termínu 31. října 2017. „Kraj Vysočina ukončil s původním dodavatelem spolupráci před koncem loňského roku, důvodem bylo nenaplnění předmětu smlouvy,“ potvrdila za Kraj Vysočina Jitka Svatošová. V současné době tak probíhají pouze zajišťovací práce. „Kraj nyní pořídí novou projektovou dokumentaci, následně vysoutěží nového dodavatele a práce budou pokračovat,“ dodává Svatošová.

Kvůli problémům s původní dodavatelskou firmou si tak studenti školy na nové šatny a sociální zařízení u tělocvičny ještě počkají. „Od začátku stavby máme šatny na chodbách a také nemůžeme cvičit v tělocvičně, protože ta je zaskládaná nábytkem, který už je nakoupený do nových šaten,“ říká ředitel gymnázia Aleš Trojánek. Na tělocvik tak musejí studenti docházet do hasičské zbrojnice.

Rekonstrukcí šaten a sociálního zařízení opravy objektu gymnázia letos neskončí. Zřizovatel školy chystá výměnu oken budovy. Ta by měla začít asi v květnu.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.