Dálnici včera i dnes ráno blokovaly kamiony. Policie vyzývala řidiče k rozjezdu

Výstřižek Problémy na dálnici D 1 i dalších silnicích Kraje Vysočina pokračují. Kamiony ještě dnes ráno blokovaly dálnici nad Velkým Meziříčím.

Od včerejšího odpoledne byla dálnice opakovaně neprůjezdná v obou směrech. Potíže byly na úsecích kolem 90. km ve směru na Brno, odpoledne pak na 104. km ve směru na Prahu, kde se vozidla kvůli zledovatělé vozovce nemohla rozjet. Ze stejného důvodu stála i kolona mezi 119.–139. km také na Prahu.

„Kolem třetí hodiny ranní byla na dálnici kolona na Prahu od 122. do 147. kilometru, někteří řidiči kamionů v kabinách spali, proto je policisté z dálničního oddělení Velký Beranov budili, aby se provoz mohl obnovit a kolony rozjet. Kolem páté hodiny ranní byla tato  kolona ještě  mezi 141.–147. na Prahu a policisté stále budí řidiče kamionů a vyzývají je k rozjezdu,“ popsala dnešní situaci z rána Dana Čírtková, mluvčí Policie ČR.

Další kamiony pak blokovaly i silnice nižších tříd, neboť objížděly neprůjezdnou dálnici.

„Policisté integrovaného operačního střediska řešili kolem 150 událostí týkajících se dopravy – nejčastěji se jednalo o problém se sjízdností a dopravní nehody. Přijali oznámení o 56 dopravních nehodách, při kterých se lehce zranilo sedm osob,“ dodává Dana Čírtková a vyzývá řidiče k opatrnosti.

-red-

Image

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.