Domácí hospic má novou kompenzační pomůcku. Díky zářijovému běhu

 DSC7898_upraveno„Nejhorší pocit je, když se člověk dusí. Oxygenátor v takových chvílích přináší nesmírnou úlevu, vyrábí kyslík,“ vysvětluje Olga Pospíšilová, vedoucí velkomeziříčského střediska Domácího hospice. A protože byl jejich druhý ročník benefičního Běhu pro hospic nad očekávání úspěšný, je dnes oxygenátor jednou z kompenzačních pomůcek střediska.

„Přestože běh proběhl za bojových podmínek, kdy nám počasí děsně nepřálo, kupodivu přišla obrovská spousta lidí a vybralo se mnohem víc peněz než v rámci minulého ročníku,“ shrnuje Pospíšilová. Lidé přitom Domácímu hospici přispívali různými způsoby – zaplacením startovného, zakoupením květu na „stromu pomoci“ či příspěvkem některému z ambasadorů běhu. „Lidé mohli ambasadorům poslat jakoukoliv částku a ti potom běželi v podstatě za ně. Moc si vážím těch šílenců, kteří na sebe navlékli různé kostýmy a běželi. Největší úspěch mělo prasátko Pumba,“ směje se Pospíšilová. Celkem se tak podařilo vybrat 137 961 korun.

„Ta akce se mi strašně líbí. Neděláme to proto, že nám to někdo nařídil, ale že nás to baví. Naprosto evidentní je přitom napojení divadla Ikaros i měřínského MyNe na naše hospicové středisko. Bez takové základny bychom to pořádat ani nemohli,“ přiznává, „úžasný je taky Ski klub na Fajťáku. Poskytli nám nejen prostory, ale navíc udělali všechno, na co jsme si vzpomněli,“ dodává s tím, že jejich poděkování patří jak sponzorům, organizátorům a dobrovolníkům, tak těm, kteří se rozhodli přijít.

Příští ročník Běhu pro hospic proběhne v neděli 2. září. Kromě sportovního vyžití se mohou příchozí opět těšit také na doprovodný program, například na stand-up comedy výstupy kouzelníka Richarda Nedvěda.

Kateřina Karmazínová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.