Největší letošní investicí je stavba nového mostu na Třebíčské

IMG 6878_origZastupitelé schválili rozdělení přebytku hospodaření z roku 2017. Ten tvoří necelých 103 milionů korun, přičemž 58 milionů korun z toho se převádí z loňských peněz schválených na akce, které dosud nebyly realizovány. Volných k rozdělení na investice v roce 2018 zůstalo 36,4 milionu korun.

Největší investiční akcí pro rok 2018 bude stavba nového mostu přes řeku Balinku na Třebíčské ulici u Jelínkovy vily za 17,3 milionu korun. Dalších 11,4 milionu je vyčleněno na projekt Bezpečné a moderní služby města Velké Meziříčí, který již získal dotaci z regionálního operačního programu až do výše 80 % celkových nákladů. Dalších 2,7 milionu korun půjde na vypracování projektové dokumentace k velkému obchvatu města. Počítá se i s příspěvkem Svazu vodovodů a kanalizací Žďársko na rekonstrukci vodovodu v ulici K Novému světu, s výstavbou veřejného osvětlení v ulici Záviškova či výměnou křesel a podlahové krytiny v kinosálu Jupiter clubu, na něž by měl přispět Fond kinematografie.

Mezi největšími akcemi, jež se převádějí z loňska, zůstává například 16,8 milionu korun na vybudování nové tribuny, zázemí a nové umělé trávy na sportovišti za ZŠ Školní. Na tuto akci již město získalo dotaci z ministerstva školství a mládeže. Osm milionů a devět set tisíc korun je vyčleněno na novou komunikaci a sítě v bývalém areálu technických služeb na Třebíčské ulici. Práce v areálu by kvůli uzavírce ulice Třebíčské měly probíhat souběžně s bouráním a stavbou nového mostu u Jelínkovy vily. Začít by měly v průběhu dubna.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.