Studenti vyšli ven i ve Velkém Meziříčí

IMG 0818Několik studentů se dnes v poledne sešlo před velkomeziříčským gymnáziem k výstražné stávce za dodržování ústavních zvyklostí.

Nelíbí se jim mnohé. Někteří stávku berou jako reakci na chování prezidenta a jeho inaugurační projev, v němž napadal novináře. "V inauguračním projevu popřel, co předtím slíbil, totiž že bude společnost spojovat, nikoli rozdělovat," uvedla jedna ze studentek. Při stávce padaly další výtky na stranu vládních činitelů, studentům se také nelíbí trestně stíhaný premiér, či to, že na svobodu slova bude dohlížet komunista. "Dnes je také Mezinárodní den proti policejní brutalitě," připomněl ještě další ze studentů.

Studenty přišli podpořit také aktivisté z řad veřejnosti, kteří s nimi diskutovali a zejména jim připomínali, aby se nebáli být aktivní, nestyděli se říct svůj názor a zajímali se o dění. Poklidný průběh stávky narušil pouze jeden kolemjdoucí, který na studenty přes silnici pokřikoval, aby se šli raději učit.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.