Zastupitelé prodloužili termín podpisu smlouvy s arch. Cikánem do konce roku

rozhodnuti UOHSZastupitelé prodloužili termín podpisu smlouvy o dílo s architektem Miroslavem Cikánem na rekonstrukci centra Velkého Meziříčí do 31. prosince 2018.

Důvodem pro prodloužení termínu podpisu smlouvy je rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže z 22. února 2018, v němž městu Velké Meziříčí zakázal uzavřít smlouvu v zadávacím řízení na veřejnou zakázku Projektová dokumentace na rekonstrukci Náměstí a přilehlých ulic ve Velkém Meziříčí se společností  MCA atelier (více ZDE). Zákaz platí do doby, než budou pravomocně vypořádány námitky s architektem Davidem Mikuláškem. Město proti rozhodnutí ÚOHS podalo rozklad.

„Rozhodnutí ÚOHS samozřejmě musíme dodržet,“ okomentoval usnesení starosta Josef Komínek.

„Za náš klub TPM oznamuji, že budeme hlasovat proti. Zejména proto, že dlouhodobě cítíme jako vítěze soutěže architekta Mikuláška a věříme, že antimonopolní úřad nakonec potvrdí naše přesvědčení v tomto smyslu,“ řekl před hlasováním zastupitel Radovan Necid.

Prodloužení termínu podpisu smlouvy s architektem Miroslavem Cikánem nakonec zastupitelé odsouhlasili patnácti hlasy. Proti bylo pět zastupitelů, jeden se zdržel.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.