Oprava sportoviště začala stavbou tribuny

DSC04008Výstavba zázemí a rekonstrukce sportovních ploch na sportovišti za Základní školou Školní ve Velkém Meziříčí začala stavbou tribuny.

Novostavba zázemí včetně nového osvětlení a ozvučení sportoviště, jejíž realizaci vysoutěžila firma SKR stav za 17,9 milionu korun, by měla být hotova do konce roku. Celé zázemí, tedy tribuna, která pojme 197 sedících sportovců a diváků, šatny, umývárny a sociální zařízení, bufet s venkovním posezením a další – vyroste na jihozápadní straně atletického oválu. V místě, kde se nyní nacházejí tři malá hřiště, z nichž dvě stavbě ustoupí.

Položení nové umělé trávy a opravy tartanového oválu se zhostí firma PROSTAVBY, která ve výběrovém řízení nabídla cenu 11,7 milionu korun. Práce provede během letních prázdnin tak, aby co nejméně omezily uživatele hřiště. Jimi jsou hlavně školy, atleti a fotbalisté, ale i veřejnost.

Město Velké Meziříčí na výstavbu zázemí a rekonstrukci sportovních ploch získalo dotaci z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR až do výše šedesáti procent celkových nákladů projektu. 

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.