Lidé si stěžují na zničenou cestu

DSC04015Členové sdružení vlastníků bytového domu U Světlé si stěžují na nákladní vozidla stavebních firem, která jezdí cestou pod jejich domem na stavbu v areálu Lacrumu. Město proto hodlá firmě nabídnout jinou cestu na vlastním pozemku.

„Technika jezdí přes náš pozemek a ničí nám cestu,“ přednesl v úterý 20. 3. na zastupitelstvu stížnost i za ostatní vlastníky bytového domu Tomáš Rapušák. Obyvatelé domu poslali i podnět na radnici.

„Na vámi zmiňovanou cestu je zřízeno věcné břemeno ve prospěch Lacrumu,“ odpověděl vedoucí odboru výstavby Antonín Kozina a dodal, že ve středu zástupci města stavbu navštíví v rámci kontrolního dne a situaci prověří. Na základě kontroly na stavbě město přišlo s řešením, aby stavební technika jezdila jinudy. „Na dobu určitou bychom firmě Lacrum nabídli do pronájmu náš pozemek, který se nachází hned nad jejich halou,“ sdělil starosta Josef Komínek.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.