Město na Hliništi připravuje nové stavební pozemky

Výstřižek copyMěsto připravuje další pozemky pro budoucí výstavbu rodinných domů na Hliništi ve Velkém Meziříčí.

Město hodlá se soukromým vlastníkem směnit pozemek o rozloze více než osm tisíc metrů čtverečních na Hliništi tak, aby získalo scelený prostor pro rozšíření další etapy výstavby rodinných domů. „Rada doporučuje zastupitelstvu směnu schválit,“ říká starosta Josef Komínek a dodává: „Pak bychom snad už příští rok mohli začít se zainvestováním inženýrských sítí. Žádné stavební parcely už totiž město nemá.“

Nová lokalita pro výstavbu rodinných domů má vzniknout za stávajícími bytovými domy směrem k Jestřábci. „Ve finále by tam mohlo být až sedmdesát stavebních pozemků k prodeji,“ informuje vedoucí stavebního odboru Antonín Kozina s tím, že není nutné celou lokalitu zasíťovat a dokončit naráz, lze připravovat postupně jednotlivé ulice. Projekt je zatím ve fázi pro územní řízení. Varianta uspořádání lokality je již schválena.

Martina Strnadová

situace _Hliniště_2017

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.