Městské trávníky v Meziříčí rozkvetou i letos

IMG 20170915_082958Letos pátým rokem ve Velkém Meziříčí rozkvetou městské pásy trávy kolem silnic, na okružních křižovatkách i jinde. Technické služby plochy, které se jen těžko udržují pěkně zatravněné, opět osejí francouzskou trávníkovou směsí květin. „Už máme z Francie objednané osivo,“ informuje ředitel technických služeb Jaroslav Mynář.

Kvetoucí trávníky budou opět kolem hlavního tahu městem, od okružní křižovatky u Kauflandu přes Sokolovskou, Hornoměstskou až po Jihlavskou ulici, dále na Vrchovecké, v sídlišti Čechovy sady u škol a na dalších místech. „Uvidíme, jak to dopadne u pošty, protože práce související se stavbou mostu ještě nejsou dokončeny a nevíme, zda nám firma plochu předá včas, abychom ji stihli osít,“ říká J. Mynář a dodává: „Každý rok se snažíme rozkvetlé trávníky rozšiřovat, aby město bylo pěkné.“

Francouzský rozkvetlý trávník není třeba pravidelně sekat, jen pravidelně vyplet a podle počasí zalévat. Je tvořen směsí vybraných druhů rostlin tak, aby kvetl od jara do podzimu.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.